Obama’dan Biden’a “en üst düzeyde vatansever birisi”

Dünyanın gündeme oturan ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilme kararı sonrası Barack ve Michelle Obama Ofisi’nden bir açıklama yayınlandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Joe’nun hiçbir zaman bir kavgadan geri adım atmadığını biliyorum. Siyasi manzaraya bakıp meşaleyi yeni bir adaya devretmeye karar vermesi hayatındaki en zor anlardan biri. Ancak Amerika için doğru olduğuna inanmadığı sürece bu kararı almayacağını biliyorum. Bu, Joe Biden’ın ülke sevgisinin bir kanıtı ve gerçek bir kamu görevlisinin bir kez daha Amerikan halkının çıkarlarını kendi çıkarlarının önüne koymasının tarihi bir örneği ve gelecek nesil liderlerin de bunu takip etmesi iyi olacaktır.”

“Önümüzdeki günlerde keşfedilmemiş sularda yol alacağız. Ancak partimizin liderlerinin olağanüstü bir adayın ortaya çıkacağı bir süreç yaratabileceklerine dair olağanüstü bir güvenim var. Joe Biden’ın herkese fırsat sağlayan cömert, müreffeh ve birleşik bir Amerika vizyonunun Ağustos ayındaki Demokrat Parti Kongresi’nde tam olarak sergileneceğine inanıyorum. Ve her birimizin bu umut ve ilerleme mesajını Kasım ayına ve sonrasına taşımaya hazır olduğunu umuyorum.”

Açıklamada, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in veya herhangi bir Demokrat’ın partinin yeni adayı olarak desteklendiğine dair bir ifade yer almıyor.

Bir danışman, Obama’nın 2020 Demokrat ön seçimlerinde uyguladığı yaklaşımı benimsediğini ve bir aday seçildiğinde, ister Harris ister başka biri olsun, partiyi birleştirebilmek amacıyla yakından takip ettiğini söyledi.

Obama ile Harris’in uzun yıllara dayanan bir ilişkisi var.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir